Skip to main content
podotherapie

Vergoeding uit aanvullende verzekering

Delia de Bliek, uw podoloog in Barneveld en omstreken

Vergoeding uit de aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars weten dat podotherapie werkt. Daarom wordt podotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Maar wat is nou een aanvullende verzekering? In Nederland is alleen de basisverzekering wettelijk verplicht. Maar de basisverzekering vergoedt niet alle kosten voor podotherapie/podologie. Om u extra te verzekeren, kunt u naast de basisverzekering een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Meestal kunt u bij een verzekeraar uit verschillende aanvullende zorgverzekeringen kiezen, afhankelijk van uw zorgbehoefte

Herhaalbestelling van steunzolen

Bent u tevreden met uw huidige steunzolen? Heeft u geen klachten (meer) maar wilt u graag een nieuw paar bestellen? Ik kan makkelijk een extra paar voor u bestellen. Via de vergoedingen knop kunt u nazien of de kosten van deze zolen vergoed worden. Vul het contactformulier in en beschrijf duidelijk wat u wenst te ontvangen, heeft u meerdere steunzolen uit verschillende jaren geef dan aan welke u wilt ontvangen. Bij twijfel zal ik telefonisch contact met u opnemen om het juiste paar steunzolen te herhalen.

Rechtstreekse declaratie bij de zorgverzekeraar

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog of podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog of podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Controleer uw zorgverzekering

Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

PODOTHERAPIE

Tarieven

Podologie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg onze zorgverzekeringschecker om te zien hoeveel u vergoed krijgt.

Als u niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent bij uw zorgverzekeraar, hanteren wij de onderstaande tarieven.


Afspraak annuleren

Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren worden afgezegd via mail, telefoon, app of SMS. Bij herhaaldelijk missen van een afspraak wordt een rekening van 35 euro gestuurd. De eerste aanpassing van de zolen valt onder de aanschafprijs, daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Tarieven

Eerste consult, steunzolen en nacontrole
230 euro
Eerste consult, steunzolen en controle kinderen tot 12 jaar
210 euro
Eerste consult en onderzoek zonder steunzolen
75 euro
Jaarcontrole 30 minuten (excl. steunzolen)
35-50 euro
Extra paar steunzolen (excl. consult)
135 euro
Orthese (excl. consult)
25-40 euro
Huisbezoek (consult)
40 euro
Taping (excl consult)
15 euro
Vilttechniek (excl. consult)
10-30 euro

Niet tevreden?

Ga in gesprek met mij!

Ik probeer zo goed mogelijk voor u te zorgen. Toch kan het gebeuren dat u hierover niet tevreden bent. U kunt mij dit laten weten. Bespreek eerst uw vraag of klacht met mij. In de meeste gevallen is een gesprek voldoende en komt u er samen met mij uit. Omdat ik de enige behandelaar ben in mijn praktijk heb ik een collega behandelaar gevraagd indien nodig het gesprek met u te voeren. Geeft u dit aan zodat ik u in contact kan brengen.

Komt u niet tot een oplossing met uw behandelaar? Dan is het goed om te weten dat uw behandelaar is aangesloten bij de het klachtenloket van De Geschillencommissie. U kunt uw vraag of klacht voorleggen aan dit onafhankelijke Klachtenloket Zorg. Hiermee bied ik u als patiënt een eerlijke en eenvoudige procedure, met een uitkomst die bindend is voor beide partijen.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?